Volkorentoast met spinazie en gepocheerd ei

Volkorentoast met spinazie en gepocheerd ei

Wanneer je in een restaurant of lunchroom eet, hebben ze altijd van die heerlijke broodjes met ei. Zo een broodje is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Geniet thuis ook van een lekker broodje met een gepocheer ei en spinazie. Naast dat dit broodje lekker is, is het ook nog eens erg gezond.

Tevens zijn deze broodjes ook ideaal voor een zelfgeorganiseerde high tea of lunch. Vergeet de broodjes niet te bewaren in de koelkast want anders bederven ze snel. Op deze website vind je verschillende goede koelkasten voor je broodjes.

Ingrediƫnten:

Voor een heerlijk broodje volkorentoast met spinazie en een gepocheer ei heb je nodig:

  • 2 sneetjes volkoren noodachtig brood
  • 2 grote eieren
  • 200 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje uienpoeder
  • Een snufje chilipoeder
  • Zout en peper

Wat heb ik nodig?

  • Een broodrooster of een oven
  • Pan
  • Kommetje voor de spinazie
  • Bord

Hoe maak je dit recept?

Het maken van dit recept is zeer gemakkelijk en zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Stap 1. Verwarm de oven of zet het brood in de broodrooster

Stap 2. Breek de eieren doormidden in een kommetje en laat de dooier heel

Stap 3. Breng de eieren op smaak met wat zout en peper

Stap 4. Zet een pan met water op het vuur en doe voorzichtig de eieren daarin

Stap 5. Laat de eieren 3 minuten koken in de pan met de deksel erop

Stap 6. Haal de broodjes uit de oven of uit de broodrooster

Stap 7. Zet de spinazie in de pan en kruid het met uienpoeder en chilipoeder

Stap 8. Laat de spinazie goed uitlekken en zet het op de broodjes

Stap 9. Haal de gepocheerde eieren uit de pan en leg die op de broodjes

Stap 10. Smakelijk eten zal ik zeggen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*