Tomatensaus met gepocheerde ei

Tomatensaus met gepocheerde ei

Dit recept is gemakkelijk en overheerlijk. Het is een gerecht die altijd kan en bij iedereen in de smaak zal vallen omdat er simpele ingrediƫnten worden gebruikt. Wij vertellen je graag hoe je tomatensaus maakt met gepocheerd ei.

Ingrediƫnten

  • Een handjevol basilicum
  • 5 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 6 eitjes
  • 50 ml azijn

Hoe ga je te werk?

  1. Pak de tomaten en zorg ervoor dat je kokend water hebt klaarstaan. Giet dit water over de tomaten en pel ze vervolgens. Snijd de tomaten in mooie blokjes. De basilicum mag je in reepjes snijden.
  2. Pel je knoflook en hak deze fijn. Bak de knoflook in hete olie en doe de tomaten erbij. Dit mag je even laten stoven. Breng het naar smaak met peper en zout
  3. Pocheer de eieren en laat ze even uitlekken op een bordje.
  4. Als de tomatensaus klaar is, dan leg je dit op een bord. De eieren leg je hier bovenop. Je kunt het geheel afmaken met peper en zout en garneren met mooie blaadjes basilicum.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is heerlijk genieten van je tomatensaus met gepocheerde eitjes. Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*