Salade met gepocheerd ei

Salade met gepocheerd ei

Vind je het ook lekker om te lunchen met een frisse salade? Dan is dit recept heerlijk om eens te maken. De salade met gepocheerd ei smaakt namelijk heerlijk fris en bevat daarnaast ook het romige van het gepocheerde eitje. Ben je toe aan een rustmomentje in de middag? Maak dan deze heerlijke salade met gepocheerd ei voor jezelf klaar. Het zal je maar zes minuten kosten om de salade met gepocheerd ei klaar te maken.

Ingrediënten

  • Bieslook
  • Diverse slasoorten (naar smaak kiezen, alles mag)
  • 1 tomaat
  • Limoensap
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • azijn
  • Eén eitje
  • Sla

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de bieslook, tomaat en sla in grove stukken en leg dit klaar in een kom.
  2. Voeg hier de citroensap en olijfolie aan toe
  3. Kook een pannetje water en breek het eitje in een kommetje
  4. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt maak je met een lepel een draaiende beweging in het water totdat er een draaikolkje ontstaat.
  5. Pak het eitje en laat deze vervolgens rustig in het draaikolkje glijden. Laat het eitje met rust voor 3 minuten en haal deze er dan voorzichtig uit.
  6. Plaats het eitje bovenop de salade en voeg zout en peper toe naar smaak.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is heerlijk genieten van je salade met gepocheerd ei. Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*