Asperges met gepocheerde ei

Asperges met gepocheerde ei

Gepocheerde ei is heerlijk met asperges. Hieronder vertellen wij je hoe je heerlijke asperges met gepocheerde ei kunt klaarmaken.

Ingrediënten

  • 3 eieren (vers)
  • azijn
  • 50 gram boter
  • Een eetlepel citroen sap
  • 0,5 kilo asperges
  • Zout en peper

Hoe ga je te werk?

  1. Begin eerst met het schillen van de asperges. Leg de asperges in een pan met water en voeg hier de boter aan toe. Breng deze voor 30 minuten zachtjes aan de kook. Controleer of de asperges gaar zijn. Voeg hier ook de citroensap aan toe.
  2. Pocheer de drie eitjes. Dit kun je doen door water in een pannetje te koken en hier azijn aan toe te voegen. De eitjes kun je breken in een kommetje. Maak met draaiende bewegingen een draaikolkje in het water. Laat de eieren hier rustig in vallen. De eieren mogen 3 minuten in het water blijven als je deze zacht wilt hebben. Haal ze hierna rustig uit het water.
  3. Leg de asperges mooi op een schaal en voeg hier de gepocheerde eitjes aan toe. Breng het geheel naar smaak met peper en zout.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is heerlijk genieten van je asperges met gepocheerde eitjes. Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*