Hoe lang?

Ei pocheren: hoelang?

Als je een lekker gepocheerd eitje hebt geproefd, dan weet je niet wat je overkomt. De romige smaak van dit eitje heeft al vele harten veroverd. Een gepocheerd eitje is heerlijk op elk moment van de dag. Op een broodje in de ochtend, in de middag bij een lekkere salade en in de avond om een maaltijd een lekkere en smeuïge smaak te geven. Wat een gepocheerd eitje succesvol maakt, is de tijd dat deze gekookt wordt en de manier waarop. Ei pocheren: hoelang? Wij informeren je hier graag over.

Ei pocheren tijd

Mensen die graag een heerlijk gepocheerd eitje willen klaar maken vragen zich af wat de beste ei pocheren tijd is. De tijd bepaalt namelijk uiteindelijk de smaak van dit eitje. Als je een lekker zacht gepocheerd eitje wilt maken, dan is 3 minuten de beste tijd om aan te houden. Vind jij je gepocheerde eitje lekkerder als deze wat harder is? Dan kun je 5 minuten wachten. Door deze tijden aan te houden is het voor iedereen mogelijk om een lekker gepocheerd eitje klaar te maken.

Hoe kun je het best een ei pocheren?

Er zijn diverse manieren om een lekker gepocheerd eitje klaar te maken. Neem de volgende stappen om jezelf te verwennen met een lekker gepocheerd eitje:

 1. Zorg ervoor dat je in een pan wat water aan de kook brengt.
 2. Voeg aan dit kokend water vervolgens witte wijnazijn toe.
 3. Breek een eitje in een kommetje.
 4. Draai vervolgens het vuur lager totdat deze niet meer borrelt. Dit is het juiste moment om het eitje in het water te laten glijden.
 5. Het eitje bevindt zich in kokend water. Laat het eitje circa 3 minuten in het water garen.
 6. Na 3 minuten schep je de eieren met een schuimspaan uit de pan. Zorg ervoor dat je de eitjes goed laat uitlekken.
 7. Het gepocheerd eitje kun je vervolgens bestrooien met peper en zout: eet smakelijk!

Tips voor een perfect gepocheerd eitje

Ei pocheren tijd is erg belangrijk om een perfect gepocheerd eitje te krijgen. Er zijn daarnaast nog ook enkele andere factoren die invloed kunnen hebben op de smaak van je gepocheerde eitje.

 • Laat het water niet te hard koken
  Als het water te hard borrelt, dan is het erg moeilijk om het eitje bij elkaar te houden. Het is daarom belangrijk dat het water niet te hard kookt.
 • Ga voor verse eieren
  Als je een verse ei gebruikt voor je gepocheerd eitje, dan is de kans groot dat je een goed resultaat hebt. Dit komt omdat het eiwit van een vers eitje steviger om het eigeel zit. Hierdoor is het pocheren van het eitje een stuk gemakkelijker.
 • Nog moeite? Gebruik een theezeefje
  Een theezeefje is een geweldig hulpmiddel om een lekker gepocheerd eitje klaar te maken. Op deze manier is het namelijk gemakkelijker om het eitje bij elkaar te houden. Het eitje kun je in het theezeefje breken. Als je dat hebt gedaan, kun je dit langzaam in het water laten zakken. Hierdoor zal je eitje mooi bij elkaar blijven met als resultaat een lekker gepocheerd eitje.